CCOO PV crida a la vaga general parcial

  • #VivesLliuresUnides per la igualtat

Comissions Obreres crida a treballadores i treballadors a secundar la convocatòria de vaga, amb aturades parcials contra les desigualtats estructurals, les bretxes de gènere i les violències masclistes i com a manera de visibilitzar la precarietat laboral i social. El sindicat també plantejarà sol·licituds d’adhesió a la convocatòria amb mocions de suport als consistoris del País Valencià.

09/02/2018.
Temas
Cartell amb laes convocatòries amb motiu del 8 de Març 2018

Cartell amb laes convocatòries amb motiu del 8 de Març 2018

La convocatòria reitera el compromís actiu del sindicat amb l'eliminació de la discriminació laboral, econòmica i social de les dones. CCOO dóna suport a la mobilització feminista i exigeix al Govern i a les empreses mesures eficaces que combaten la discriminació laboral que pateixen les dones en l'accés a l'ocupació, la formació, la promoció i la retribució.

A una major taxa d'atur (més de dos milions), les dones sumen una ocupació de baixa qualitat i amb major temporalitat i parcialitat (73,86 % dels contractes), que repercuteix en les diferències salarials (quasi 6.000 euros de bretxa a l'any).

La crida a la mobilització inclou la urgència d’aturar l’assetjament sexual i la violència de gènere que en l’any 2017 ha assassinat 49 dones i 8 xiquets i xiquetes.

El moviment feminista ha inclòs en la convocatòria una vaga de treballs de cura, per tal de visibilitzar la desigual càrrega de les responsabilitats parentals malgrat la seua importància en la producció i el seu pes al PIB. En l’any 2017, encara 9 de cada 10 permisos i excedències per cura són adoptades per dones.

Per tot això, aquest 8 de Març, CCOO exigeix al Govern i a les formacions polítiques:

Avançar en l'eliminació de les violències masclistes, i garantir el compliment de les mesures del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Impulsar el diàleg social i la negociació col·lectiva, incrementar les polítiques actives d’ocupació, reclamar plans d’igualtat en totes les empreses obligades per llei i establir mesures d’acció positiva.

Incrementar els recursos de la Inspecció de Treball, i millorar el control del compliment de la igualtat de dones i homes en l'àmbit laboral.

Activar mesures efectives de coresponsabilitat, perquè les cures es repartisquen equitativament entre dones, homes, la societat i l'Estat.

Enfortir els serveis públics, impulsant un model educatiu igualitari i garantint infraestructures per a l'atenció a majors, persones dependents i menors, especialment de 0 a 3 anys.

Promoure una llei per a la igualtat salarial i avançar en la representació paritària en els òrgans de representació de la societat espanyola.

Ratificar el Conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball sobre el treball digne de les treballadores de la llar.

El sindicat anima a la seua afiliació a sumar-se a les reivindicacions, a donar suport a la vaga laboral promoguda per les organitzacions sindicals i a participar als diferents actes, manifestacions i mobilitzacions convocades al País Valencià amb motiu del 8 de Març.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.