#25F CCOO PV diu NO a l'Europa fortalesa, els drets humans no es negocien

  Comissions Obreres del País Valencià s’ha adherit a la convocatòria de diumenge 25 de febrer a les 12 hores, a la Delegació del Govern [carrer Colom, 60] contra l’Europa fortalesa i crida a la seua afiliació, i a tota la ciutadania valenciana, a donar suport a la tercera manifestació per reclamar vies segures, que finalitzarà davant la porta blava del CIE de Sapadors.

  08/02/2018.
  25F NO a l'Europa fortalesa

  25F NO a l'Europa fortalesa

  El proper diumenge 25 de febrer, a les 12 hores, s'iniciarà la tercera manifestació sota el lema: ‘No a l'Europa fortalesa. Els drets humans no es negocien’, des de la Delegació de Govern, c/ Colom 60, fins a la porta blava del CIE de Sapadors. Diumenge CCOO PV tornarà a manifestar-se per a reclamar un canvi en les polítiques d’asil, i reivindicar una Europa acollidora i vies legals i segures per a proporcionar protecció a persones que fugen de la guerra o les vides de la qual corren perill per algun tipus de persecució.

  Aquesta manifestació vol ser un acte de condemna civil en resposta a la inacció dels estats davant la crisi humanitària de persones refugiades i migrants més gran des de la Segona Guerra Mundial, i de denúncia de la ridícula quantitat de persones que han trobat refugi a l'Estat espanyol.

  Per tercer any consecutiu una plataforma ciutadana, plural i oberta, exigeix urgentment l'establiment de vies segures per posar fi als milers de morts en el Mediterrani. Les vides de milers de persones indefenses estan en gravíssim risc d'explotació o de mort. Suma't, sumem-nos el diumenge 25 de febrer contra les polítiques inhumanes i en defensa dels drets humans. Cap ésser humà és il·legal, cap persona és mercaderia. Amb les vides no es negocia.

  Ara més que mai, és necessari i urgent que tota la ciutadania, col·lectius, associacions, entitats i moviments socials isquem al carrer per a dir alt i clar el que volem:

  • Que es protegisca el dret a la vida i al refugi, NO que es vulneren els drets de les persones que intenten arribar a les nostres fronteres fugint de la mort.

  • Que s'aculla a aquestes persones complint amb la legislació internacional i que es complisquen els compromisos i obligacions adquirits. NO es pot expulsar a ningú a països no segurs.

  Totes juntes exigirem que les persones que fugen dels seus països siguen tractades segons els seus drets i per tant puguen sol·licitar la protecció internacional que els correspon en països com l'Estat espanyol, sense traves i de forma efectiva.

  • Que l'Estat espanyol, i la resta dels països europeus, garantisca per a açò l'accés a unes vies legals i segures, com a corredors humanitaris o la possibilitat de sol·licitar asil en ambaixades.

  • Que l'Estat espanyol i la resta de governs de la UE adopten mesures urgents d'acolliment, i les apliquen immediatament, posant l'accent principalment en les necessitats de protecció d'aquelles persones els drets de les quals són més vulnerats, com són les xiquetes i xiquets, dones, persones LGTBI, així com ancianes i malaltes.

  • Que la Unió Europea suspenga la signatura i els acords de control fronterer, tornada i readmissió amb països que no respecten els Drets Humans.

  • Que l'Estat espanyol i la UE duguen a terme polítiques d'acolliment que garantisquen la dignitat i la inclusió de les persones refugiades i migrants.

  • I per descomptat, que els governs reforcen la cooperació al desenvolupament per a treballar en les causes que provoquen els desplaçaments de les persones refugiades, per a evitar que seguisquen fugint.

  La ciutadania està en peus. No serem còmplices. Aquesta Unió Europea no ens representa.

  Documentación asociada
  Documentación asociada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.