Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 abril 2024.

Sabies què?

Sabies què? Coneix les principals mesures del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista

    La Secretaria de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional de CCOO PV edita una Guia informativa per a divulgar les principals mesures que inclou aquest acord, que té com a principal objectiu prevenir i combatre la violència de gènere i altres formes de discriminació i violència masclista. El Pacte ha sigut elaborat amb les propostes de les administracions, partits polítics i entitats civils i socials, entre aquestes CCOO PV.

     

    01/12/2017.
    Representants de l'Administració, partits, sindicats, entitats civils, universitats i cossos de seguretat, en la signatura del Pacte.

    Representants de l'Administració, partits, sindicats, entitats civils, universitats i cossos de seguretat, en la signatura del Pacte.

    Conté quasi 300 mesures, estructurades en 5 línies estratègiques, subdividides en objectius, amb la fi no solament de prevenir i combatre la violència de la parella o exparella (violència de gènere) sinó també altres formes de discriminació i violència masclista com, per exemple, l’assetjament sexual i l’assetjament sexista en el treball o la mutilació genital femenina.

     Ha sigut elaborat amb mesures proposades per les tres administracions públiques (autonòmica, local i estatal), per partits polítics, Administració de justícia, associacions feministes i de dones supervivents, col•legis professionals, cossos i forces de seguretat, universitats, comunicació social, entitats de la societat civil i els agents econòmics i socials, entre aquests, per CCOO PV, que ha tingut una participació molt activa.

    Cada organització signatària del Pacte ha de realitzar o col•laborar en la realització de diverses mesures, CCOO PV se n’ha compromés a més de 50 i a treballar en la Comissió de Seguiment del Pacte.

    Entre les mesures que ens hem compromés a realitzar està combatre activament la discriminació i l’assetjament sexual i per raó de sexe en el treball mitjançant presentació de denúncies davant la Inspecció de Treball, introduint en la negociació col•lectiva protocols per a prevenir i eradicar aquests assetjaments, etc.

    Participarem en totes les mesures que tenen a veure amb la negociació i l’execució dels plans d’igualtat de les administracions autonòmica i local, així com en totes aquelles mesures que pretenen una reorganització justa dels horaris i la coresponsabilitat, com per exemple, una política d’horaris comercials que permeta la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

    Intervindrem en els plans d’inserció i de contractació i reserves de mercat per a dones víctimes de violència de gènere o en les ajudes a les empreses per a la contractació estable i de qualitat d’aquestes, així com en les campanyes de sensibilització contra la violència de gènere i masclista.

    Es presta una atenció especial, per la seua vulnerabilitat i/o dificultats específiques, a les cambreres de pis i a les empleades de la llar, a les dones de l’àmbit rural, migrants, gitanes, amb diversitat funcional, etc.

    S’equipara la indemnització a víctimes de violència de gènere amb la de les víctimes de terrorisme, previstes en la legislació valenciana.

    Tracta de facilitar l’accés a les dones víctimes de violència de gènere i a les seues filles i fills a l’habitatge, a l’assistència social integral i a la protecció d’elles i de les seues filles i fills.

    Et pots sumar personalment o com a associació al Pacte en https://www.sumatalpacte.com/es/ proposant mesures que realitzareu per a lluitar contra la violència de gènere i masclista.