Jornada 'El futur d'Europa. El nostre futur'

  • Divendres, 15 de desembre, al CdT València (passeig de l'Albereda, 37).

CCOO PV, la Generalitat Valenciana i Europe Direct València, organitzen aquest acte obert al públic en general, amb inscripció prèvia. L'objectiu de la jornada és crear un marc d'informació i de diàleg perquè responsables sindicals, institucionals i societat civil puguen intercanviar opinions sobre el camí per on han de dirigir-se les polítiques europees.

30/11/2017.
El futur d'Europa. El nostre futur.

El futur d'Europa. El nostre futur.

CCOO PV, la Generalitat Valenciana i Europe Direct València organitzen la Jornada 'El futur d'Europa. El nostre futur', el proper 15 de desembre al CdT València (passeig de l'Albereda, 37).

En aquest mandat polític europeu s'ha constatat que el camí per on havien de dirigir-se les polítiques europees no podia transcórrer sense donar un gir important que permetera acostar l'acció política europea a la ciutadania. L'important avanç electoral dels partits nacionalistes, dretans i antieuropeus ha encés les alarmes de les autoritats.

En aquest sentit, en el discurs d'investidura en el Parlament europeu, deia Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea: "Europa ha perdut credibilitat. La distància entre la Unió Europea i els seus ciutadans és cada vegada major. Cal estar veritablement cec i sord per a no adonar-se’n. Europa necessita un programa de reformes d'ampli abast", i afegeix "aquesta serà la Comissió Europea de l'última oportunitat".

L'objectiu de la jornada és crear un marc d'informació i de diàleg perquè responsables sindicals, institucionals i societat civil puguen intercanviar opinions a fi que, posteriorment, es done un trasllat de les demandes a les institucions europees. La situació actual no ha de significar necessàriament una limitació per al futur d'Europa. La Unió Europea s'ha construït sovint a partir de crisis i d’inicis fallits. Des de la Comunitat Valenciana ens obstinarem perquè així siga.

CCOO PV aposta, mitjançant l'aprovació de resolució final en la jornada, a establir el vincle necessari per al compromís del projecte europeu comú.

Programa

9.00 ACREDITACIONS

Lliurament de material

9.30 ACTE INAUGURAL

Presentació per part de les institucions valencianes i de CCOO PV

“La visió d’Europa segons el Comité Econòmic i Social Europeu”, Georges Dassis, president del CESE

10.00 EUROPA DES DE DIFERENTS PRISMES: intervencions i debat

“Quina Europa volem les regions”, Daría Terrádez, directora general de Relacions amb la UE i l'Estat

“El pilar social”, Begoña del Castillo Pérez, coordinadora Àrea d'Europa de la Secretaria d'Internacional de CCOO

“La crisi dels refugiats a Europa”, Javier de Lucas, catedràtic de filosofia del dret i política en l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València

11.30 Pausa café

12.00 EL DIÀLEG SOCIAL I LES EXPERIÈNCIES SINDICALS: intervencions i debat

“Diàleg sectorial europeu”, Pilar Rato (Serveis)

“El futur industrial a Europa”, José Manuel Casado López (Indústria)

“Els serveis públics”, Javier Jiménez (FSC)

13.30 CLAUSURA

Arturo León, secretari general de CCOO País Valencià

Inscripció

Jornada oberta al públic en general amb inscripció prèvia, enviant un correu electrònic amb el nom a comunicacio@pv.ccoo.es

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.