En marxa per treball decent i pensions dignes

  • La nostra societat ha de tindre assegurada una ocupació decent i les nostres persones majors una pensió.

Del 2 al 4 d’octubre el País Valencià acollirà un tram de la marxa que recorrerà l’Estat espanyol per a confluir en Madrid. Una manifestació conjunta amb UGT PV, que reclamarà un treball decent i defensarà les pensions públiques. El sindicat anima a la seua afiliació a sumar-se en els trams de les seues localitats.

22/09/2017.
Cartell Marxa

Cartell Marxa

Aquesta iniciativa estarà encapçalada per les federacions de Pensionistes i ratificada per tot el sindicat, atesa la transversalitat de les conseqüènciesde l'assetjament incessant al qual s'està sotmetent el nostre sistema de Seguretat Social i, per tant, a la viabilitat del nostre sistema de pensions.

En el marc de la Jornada Mundial pel Treball Decent, que se celebra cada 7 d’octubre, CCOO PV exigeix treball decent amb drets, en un context generalitzat de pobresa i desigualtat. El treball decent sosté la dignitat de les pensions, però la reforma imposada en l’any 2013 pel Govern del PP va posar en risc l’existència de pensions suficients.

La nostra societat ha de tindre assegurada una ocupació decent i les nostres persones majors una pensió. El pacte intergeneracional que sosté el nostre sistema de pensions constitueix un contracte social al qual han estat contribuint amb les seues cotitzacions.

Punts de la Marxa al País Valencià

Dilluns dia 2 d’octubre, primera jornada, previsió del tram Castelló-València, que començarà a les 10.30 h amb una assemblea des del Teatre Raval de Castelló, i continuarà amb l’eixida de la ruta a peu a les 11.30 h cap al Port de Sagunt, on està prevista la recepció per part de l’Ajuntament. A les 18 h s’ha calculat l’arribada a València i la clausura de la primera jornada amb una concentració a la plaça i recepció per part de l’Ajuntament de València.

Dimarts dia 3 d’octubre, segona jornada, previsió del tram València-Alacant, que començarà a les 10.30 h amb una assemblea a la seu d’UGT-PV, i continuarà amb l’eixida de la ruta a peu a les 11.30 h per la ciutat. A les 14 h s’ha calculat l’arribada a Gandia on està prevista una concentració i la recepció per part de l’Ajuntament. Per la vesprada es reprendrà la marxa cap Alacant on està prevista l’entrada a peu cap a les 17.30 h. El segon dia es tancarà amb una concentració a la plaça i recepció per part de l’Ajuntament d’Alacant.

Dimecres dia 4 d’octubre, tercera jornada, previsió del tram Alacant-Múrcia, que començarà a les 10.30 h amb una assemblea a la seu de CCOO a Alacant i continuarà amb l’eixida de la ruta a peu a les 12 h cap a Elx, on està prevista una concentració i la recepció per part del consistori il·licità cap a les 14 h. Abans, de 09.30 h a 12.30 h, està prevista la celebració d'una assemblea en el Centre de Congressos Ciutat d'Elx (Filet de Fora, 1). A les 16 h es tancarà la tercera jornada amb el transport cap a l’entrada de Múrcia.

A més, el dijous dia 5 d'octubre, se celebrarà una assemblea en el centre cultural Mario Silvestre d'Alcoi, amb motiu del Dia Internacional pel Treball Decent, a les 9.30 h. A continuació, a les 12.30 h, CCOO té prevista una concentració en la plaça de la Constitució.

Motivacions i suport municipal

Amb aquesta campanya itinerant el moviment sindical vol conscienciar la població de la urgència de defensar un sistema que ha sigut garant de cohesió i de protecció social, a més de garantir la redistribució de la riquesa.

Des de la certesa que el problema no està en el sistema, sinó en la destinació dels diners a altres finalitats, de manera gens transparent, el sindicat denuncia que el dèficit no és conseqüència del nombre de pensionistes ni de la falta de recaptació. En conseqüència, les assemblees a les localitats de partida i rebuda de les marxes reclamaran que es retorne al fons el que “s’ha pres prestat” per l'Estat, per tal de dotar-lo dels ingressos suficients.

Paral·lelament a les marxes i assemblees, es facilitarà als consistoris la possibilitat de sumar-s’hi, mitjançant una moció municipal aprovada en ple, a la reivindicació en la defensa d'un sistema públic de pensions que “per sobre dels interessos del capital garantisca el manteniment del contracte social pel qual s'afavoreix la cohesió social i la redistribució de la riquesa”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.