Comisiones Obreras del País Valenciano | 20 abril 2024.

Oberta la inscripció al curs de teleformació per a la prova de valencià mitjà (JQCV)

    L’Oficina de Promoció i d’Ús del Valencià de CCOO PV, juntament amb FOREM PV, organitza cursos de valencià mitjà dirigits a tota persona interessada a aprendre la llengua o que necessite preparació per a la prova de juny de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

    02/01/2017.
    Plataforma virtual

    Plataforma virtual

    El curs està dissenyat en modalitat de teleformació per a la preparació de la prova de juny de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. La data prevista d'inici és el proper 15 de febrer i la de finalització el 15 de juny.

    Oberta la inscripció digital, accesible en el següent enllaç.

    Aquest curs pretén aprofundir en tots els continguts d’expressió escrita i de gramàtica, ortografia i lèxic necessaris segons les exigències de cada nivell. La metodologia utilitzada està adaptada als nous models de prova.

    El preu del curs per a les persones afiliades a CCOO PV és de 45 euros i el preu general és de 75 euros.

    Continguts.

    1. Normativa Ortogràfica | Alfabet i grafies vocàliques. Separació de frases i paraules. La síl•laba, el diftong i el hiat. Accentuació gràfica. Accent diacrític. Dièresi. L’apòstrof, la contracció i el guionet. Les oclusives. La bilabial b i la labiodental v. Les nasals. Les palatals. Les alveolars. Les laterals. Les ròtiques. La grafia h. Abreviacions, sigles i acrònims. Les majúscules i minúscules. La puntuació.

    2. Morfologia i sintaxi | El substantiu i l’adjectiu: gènere i nombre. Els articles definits. Els possessius. Els díctics. Els numerals. Els quantitatius. Els indefinits. Les preposicions. Els relatius, els interrogatius i els exclamatius. Les conjuncions. Els adverbis. Els pronoms personals: tònics i febles. Els verbs.

    3. Lèxic i semàntica | El vocabulari formal general. Expressions idiomàtiques i enunciats fraseològics d’ús freqüent: frases fetes, locucions i refranys. Precisió lèxica. Interferències lèxiques. Distinció entre barbarismes, neologismes i vulgarismes. Paraules patrimonials i cultismes. Polisèmia. Sinonímia i geosinònims. Falsos sinònims. Creació lèxica: derivació, composició i metaforització. Reculls lèxics (diccionaris, vocabularis, nomenclàtors, índexs temàtics). Reformulacions i nominalitzacions (en discurs acadèmic i periodístic). Mecanismes lèxics de cohesió textual: de referència i de sentit. Denotació i connotació. Usos lèxics figurats: comparació, metàfora, metonímia, sinècdoque... Onomatopeies. Registres i varietats lingüístiques: històrica, geogràfica, social i funcional.

    4. Elocució i fonologia.