Jornada secciones sindicales Construcción y Servicios.

“El sindicato lo hacemos todos y todas, cada día, en las empresas, cuando conseguimos mejorar las condiciones de trabajo”, así ha clausurado el secretario general de Construcción y Servicios, Josep Albors, la jornada en la que se han dado cita representantes de secciones sindicales de la federación en el País Valenciano.

Presentación de la plataforma en Valencia

#UnirFuerzas

La Ciudad de la Justicia de Valencia ha acogido la presentación de la Plataforma de mujeres policías y militares para impulsar su visibilización, integrada por la Federación de Servicios a la Ciudadanía (FSC) de CCOO, el Sindicato Unificado de Policías (SUP), la Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC) y la Asociación Unificada de Militares Españoles (AUME).

Signatura de l'acord

El sindicat ha signat les condicions de l'acord amb la vicepresidenta del Govern València sobre l'increment dels salaris als treballadors i treballadores d'infància i adolescència per als tres pròxims anys.

Jornada ley RSE

Jornada divulgativa

El próximo miércoles 12 de diciembre, a las 10 horas, en la sala de Grados de la Universidad Miguel Hernández de Elche está prevista una jornada divulgativa sobre el recorrido de la Ley de Fomento de Responsabilidad Social, promovida por la Conselleria de Transparencia, y mejorada con las enmiendas sindicales:

 • Obligatoriedad de subrogación directa
 • Aplicación del convenio más ventajoso
 • Fijación del número mínimo de horas y personas necesarias
 

Maternitat

El Ministeri d'Hisenda fa públic en la seua web el procediment que l'Agència Tributària ha engegat per donar compliment a la Sentència del Tribunal Suprem de 3 d'octubre de 2018, que fixa com a doctrina legal que les prestacions públiques per maternitat percebudes de la Seguretat Social estan exemptes de l'Impost sobre la renda de les persones físiques. CCOO PV ha editat un full informatiu amb les principals instruccions.

Campanya de solidaritat

Donacions i recollida d’aliments

 • Del 17 de desembre al 17 de gener en totes les seus de CCOO PV

CCOO PV promou una campanya de donacions i recollida d’aliments no peribles, en suport de la caravana solidària dirigida als campaments de persones refugiades sahrauís de Tinduf, organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

Manifestación por el convenio citrícola por las calles del centro de Valencia

CCOO de Industria PV y FICA UGT han realizado una movilización conjunta este miércoles 5 de diciembre, ante el bloqueo de las negociaciones del convenio citrícola y para poner en valor el sector, y al personal empleado en la recolección.

Reunión CCOO, SVMFyC y SEVAP

Ante la grave situación que padece la Atención Primaria valenciana, puesta de manifiesto en una denuncia publicada recientemente por CCOO, este sindicato se ha reunido con SVMFyC (Sociedad Valenciana de Medicina Familiar y Comunitaria) y SEVAP (Sociedad de Enfermería Valenciana en Atención Primaria) para preparar un documento con las líneas estratégicas necesarias para desarrollar y potenciar este sector, pilar fundamental de la sanidad.

Candidates eleccions 4D

 • La FE CCOO PV guanya les Eleccions Sindicals a les Universitats públiques valencianes
 • La FE CCOO PV guanya 1000 vots i perd un delegat en ensenyament públic no universitari, front a l’augment de la dreta sindical

Drets lingüístics

 • Dimarts dia 11, a les 18.00 hores, en la sala d’actes de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5).

El sindicat organitza un acte commemoratiu amb una exposició pel centenari de Manuel de Pedrolo, els premis Maite Boscà Lloret de relats curts i el guardó Marc Granell a l’ús i la promoció del valencià. Aquests premis són una novetat amb què el sindicat vol afavorir la nostra llengua en els àmbits laborals i de participació social.

Detall cartell seminari

AVALEM TERRITORI

La secretària d’Ocupació, Formació i Persomens Aturades de CCOO PV, Ana Mª García Alcolea participa a la taula rodona ‘Mercat laboral, participació i territori valencià’, programada en el primer seminari sobre la mateixa temática, que es desenvoluparà a la sala d'actes de l’Edifici Rectorat c/ Blasco Ibáñez, 13 València.

Ana García Alcolea responde a las preguntas de À punt

“La reducció experimentada en el mes de novembre no modifica la característica essencial d'un mercat laboral marcat per l’estacionalitat i el repartiment de contractes precaris, amb una eventualitat creixent en la contractació i una rotació constant, basat en la desigualtat” Ana García Alcolea

Tombant els murs de la vergonya

 • Acte reivindicatiu ‘Tombant els murs de la vergonya’. Dia 17, a les 18.30 hores, a la plaça Nàpols i Sicília, 5 de València.

CCOO PV ha organitzat l’acció col·lectiva ‘Tombant els murs de la vergonya’, en col·laboració amb l’Escola de Persones Adultes Vicent Ventura. L’acte pretén visibilitzar, de manera simbòlica, aquells murs construïts per les actituds i els gestos que configuren el dia a dia de milers de persones. Unes vides marcades pel racisme, la discriminació i la incomprensió.

Portada del libro

Presentación del libro de Nicolás Sartorius

 • Martes 18, a las 19 horas, en la UIMP, pl. del Carmen, 4, Valencia.

La Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals de CCOO PV, la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, la Asociación Ciudadanía y Comunicación ACICOM, la Fundación Alternativas y Red Pública, presentan en Valencia el último libro de Nicolás Sartorius. Un breve recorrido por la perversión del lenguaje que analiza términos como: preso político, democracia, dictadura, Régimen del 78, exiliado político, soberanía, independencia o represión.

Activitat sindical

SALUT LABORAL

NOTÍCIES

Ana Ódena, Policía Local CCOO

#TenemosMuchoQueDecir

La jornada sobre la atención a la víctima de violencia de género en el entorno policial y judicial, organizada por SUP, AUGC y la FSC de CCOO, reclama recursos humanos, instalaciones adecuadas y formación específica para cualificar la atención.

Denuncian el amontonamiento del mobiliario y la reducción del espacio de trabajo

CCOO denuncia que “los caprichos de las y los fiscales, que exigen que sus despachos tengan ventanas al exterior, provoca el hacinamiento del resto del personal y un gasto absurdo de los presupuestos de Justicia”.“No son más grandes, no era por falta de espacio, solamente cumple el capricho de que sean los y las fiscales las que tienen ventanas y no el resto de personal” denuncian desde la sección sindical.

Representants de CCOO PV en el Dia Mundial de l'Acció davant el VIH i la sida, a València.

CCOO PV demana que es garantisca la protecció dels drets del col·lectiu, tal com estableix el recent ‘Pacte social per la no discriminació i la igualtat de tracte associat al VIH’. El sindicat ha participat en les accions convocades per CALCSICOVA, Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida, amb un estand propi a la plaça de la Mare de Déu de València, on ha informat sobre la protecció dels drets laborals de les persones que conviuen amb el VIH.

Virginia Soriano, Juan José Camino, Juan Sánchez, Cloti Iborra y Dani Patiño

La seu de CCOO PV ha acollit una jornada organitzada per la Secretaria d’Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO PV, emmarcada en l'Estratègia valenciana de salut i benestar laboral i focalitzada en un aspecte tan important com la prevenció i detecció davant situacions d'assetjament laboral.

Imagen de la reivindicación

Federación de Servicios a la Ciudadanía

La Federación de Servicios a la Ciudadanía de CCO PV considera fundamental la actuación de dicha comisión, para integrar y de cabida a las distintas propuestas que vienen demandando las empresas, el personal y sus representantes sindicales, en relación a la movilidad en el Puerto de Valencia.

Imatge de la roda de premsa

II Edició de la campanya, presentació als joves d'Ontinyent

L’Ajuntament, COEVAL, ATEVAL Vall d’Albaida i els sindicats UGT i CCOO oferiran una xerrada a l’alumnat de l’IES Jaume I i IES L’Estació el 28 de novembre i 10 de desembre.

Día Internacional de las Personas con Discapacidad

El sindicat advoca per dignificar les condicions laborals per a les persones amb discapacitat, de manera que tinguen els mateixos drets i les mateixes oportunitats que la resta de treballadors i treballadores. CCOO PV exigeix el compliment estricte de les quotes de reserva i l'adaptació dels llocs de treball.

àpunt media

La Secció Sindical de CCOO en À Punt realitzarà un seguiment d'aquestes qüestions per confirmar el seu compliment. En la trobada amb la Inspecció de Treball, els representants sindicals van plantejar la necessitat i urgència de tenir un conveni col·lectiu per al grup d'empresa, sense descartar la possibilitat d'arribar a acords parcials previs en matèries com ara jornada i complements.

Llei TRANS Valenciana

 • La patronal catòlica de l' ensenyament concertat i privat denuncia la norma que reconeix drets de ciutadania en igualtat

La FECCOOPV se persona davant la impugnació per part de la patronal catòlica del ensenyament concertat i privat contra el Decret que regula el drets de les persones TRANS a l'àmbit educatiu

Delegación valenciana en Bolonia

Partenariat europeu

Una delegació de CCOO PV, encapçalada pel secretari d'Acció Sindical, Salut laboral i Medi ambient de CCOO PV, Daniel Patiño, va assistir recentment a la reunió del Partenariat Europeu i al XII Congrés de la CGIL Emilia Romagna celebrats a Bolonya.

Celebració col·lectiva de l'aprovació de la Llei LGTBI del País Valencià

El Ple de les Corts Valencianes aprova la Llei d'igualtat de persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals del País Valencià.  

José Miguel Mandingorra, Francesc Colomer y Patricia Libertad García-Aranda.

La federación de Servicios de CCOO aboga por dotar de estabilidad al empleo en el sector “solo puede haber una industria de calidad cuando el empleo es de calidad”.

Colebega

El sindicato se ha alzado con los y las cuatro representantes que se elegían en las elecciones sindicales.

Elecciones sindicales

La organización sindical ha resultado la más votada y es mayoritaria en las tres provincias. CCOO incrementa su representatividad y consigue 61 delegados y delegadas.

Salut i Treball número 7.

'Salut i Treball'

CCOO PV edita aquesta publicació digital, que inclou notícies en matèria de prevenció de riscos laborals i de medi ambient. Aquest número destaca com la UE finançarà el tram ferroviari Saragossa-Terol-Sagunt, una infraestructura fonamental per al desenvolupament econòmic i social del País Valencià.

Arturo León, secretari general CCOO PV, defensa el seu Informe General

El secretari general de CCOO PV ha destacat que l'increment de la conflictivitat laboral és a causa de la negativa patronal de complir l'acord d’augment salarial, especialment dels sous més baixos.

Buque amarrado

12 migrantes recatados por el pesquero 'Loreto'

CCOO expresa su enérgica repulsa ante el abandono del Gobierno y reclama una política común de migraciones basada en el máximo respeto a los derechos humanos.

Camarera de piso.

 • La nueva apuesta de CCOO por la salud laboral de las camareras de piso

Web www.ccoontigosalud.es, sobre prevención de riesgos laborales y enfermedades profesionales.

DESTACATS

NOTÍCIES

Concentración ante Delegación del Gobierno en Valencia

CCOO, sindicato mayoritario en Correos, ha calificado de éxito rotundo y masivo la segunda jornada de paros en la provincia de Valencia y la concentración autonómica celebrada en ante la Delegación del Gobierno, en Valencia.

Foto de familia de l'Escola de joves sindicalistes Isidro Llopis

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la XVII Escola Isidro Llopis de joves sindicalistes, amb les noves perspectives i realitats laborals del futur com a tema principal, abordat des de diversos eixos.

Intervención de Unai Sordo en la asamblea en la sede de CCOO en Alicante

#EsElMomento

El secretario general de CCOO ha participado hoy en una asamblea en Alicante, dirigida a la afiliación y a representantes sindicales de l’Alacantí- les Marines. El sindicato ha explicado las principales líneas de actuación, de cara al inicio del periodo de concentración de elecciones sindicales.

Ernest Cano, Antonio Gutiérrez, Inma Martínez, Dolores Sánchez, Arturo León i Pere J. Beneyto.

El Paranimf de la UV va acollir ahir un acte en memòria de Ramiro Reig (1936-2018), sacerdot jesuïta, capellà obrer i sindicalista compromés amb la dignitat del treball. Un homenatge organitzat per CCOO PV i la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS). Reig va ser professor universitari i destacat intel·lectual, implicat amb les persones més desfavorides i amb els drets dels treballadors i de les treballadores.

Syndiko 15

25N, Dia Internacional contra las violencias machistas, un día para tomar la calle por una sociedad libre de terrorismo patriarcal.

Fachada del Ayuntamiento de Valencia

El consistori ha desviat indegudament subvencions de foment de l'ocupació, i les ha assignat fundacions en compte del propi Ajuntament, com és preceptiu. Ara la Inspecció, a instàncies de CCOO PV, requereix el cessament immediat d'aquesta aplicació irregular de fons públics del Servef, destinats a la contractació de joves.

Rueda de prensa de presentación del informe #Generación MÓVIL

El secretario general de CCOO, Unai Sordo, ha hecho un llamamiento a los jóvenes “a organizarse en las empresas para mejorar su situación” caracterizada por los contratos temporales y a tiempo parcial y los bajos salarios. “Una tasa de temporalidad del 58% es un disparate”, enfatizó al respecto de la precariedad que soportan los jóvenes, que se manifiesta también en la tasa de contratación a tiempo parcial, que dobla la de las personas mayores de 29 años, y porque una de cada tres personas que cobran menos de 14.000€ anuales sean jóvenes, según los datos del informe "#GeneraciónMÓVIL: una radiografía de la juventud y 10 propuestas de futuro", que ha presentado esta mañana el sindicato.

València

CCOO PV ha participat en les concentracions convocades durant els últims dies a València, Castelló, Alacant i Elx. El sindicat considera indignant la Sentència del Tribunal Suprem, ja que va en contra dels interessos de la majoria de la societat, a més de posar en qüestió la independència del poder judicial.

FORMACIÓ

Territoris

Afiliació

Serveis i descomptes per a l'afiliació

Serveis i decomptes

NOTÍCIES

Telegram

Des del canal de Telegram tindràs accés en temps real, de manera senzilla i organitzada, en el teu mòbil, tauleta tàctil o PC, a les principals iniciatives del sindicat per col·laborar en la seua difusió.

Mila Cano y Arturo León presenten la campanya d'eleccions sindicals: És el moment!

Entre 2018 i 2019 les empreses i els centres del País Valencià renoven el 70 % de la representació sindical. Entre setembre i desembre de 2018 s'obren 1.200 processos electorals amb 5.000 representants en joc.

Detalle portada

CCOO PV edita una guia amb la legislació laboral bàsica 2018, un document útil i pràctic per a conéixer els nostres drets.

Oposiciones

Forem PV y la Federación de Servicios a la Ciudadanía de CCOO PV imparten grupos de preparación a la Administración de Justicia, en modalidad presencial, en las localidades de Alicante y Valencia.

Assemblea CITE.

 • Tots els dimecres: a les 11.00 hores i a les 17.00 hores. Al local del CITE (segona planta, seu de CCOO PV, plaça Nàpols i Sicília, 5, València).

CCOO PV reprén les assemblees obertes setmanals del Centre d'Informació a Treballadors Migrants, on es facilita informació pràctica i gratuïta sobre organització i defensa dels drets del treball, Llei d'estrangeria i protecció internacional.

Calendari laboral 2019

El Ple del Consell ha aprovat el Decret que determina el calendari laboral d'aplicació en l'àmbit autonòmic per a l'any 2019. Un calendari aprovat en el Consell Tripartit de Relacions Laborals, en el qual participa CCOO PV, i que preveu un total de catorze dies festius, de caràcter no recuperable, dels quals dos seran festa de caràcter local a establir pels ajuntaments.

Logo OPUV CCOO PV

L’Oficina de Promoció i d’Ús del Valencià de CCOO organitza cursos de B1 (elemental), C1 (mitjà) i C2 (superior) de valencià, modalitat presencial, dirigits a tota persona interessada a aprendre la llengua o que necessite preparació per a les proves oficials de la CIEACOVA (Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià) de gener 2019.

 • Modalitat online de preparació de les oposicions d'auxiliars d'administració i personal subaltern
Oposiciones

La Fundació per a la Formació i l'Ocupació i la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV afigen a les condicions avantatjoses per a l'afiliació la possibilitat de triar la modalitat formativa que millor s'adapte a les seues necessitats.

App

Lleva a CCOO siempre contigo. A un solo click y desde tu Smartphone o tablet. En la app gratuita de la Confederación Sindical de CCOO encontrarás, además de información rápida y útil, todo los que necesitas saber de tu sindicato, de tu federación y territorio, además de consultar tus dudas. Recibe alertas desde el navegador rápidamente a través de todos tus dispositivos electrónicos.

Portal de transparència

Laboral

Documents

26.11.2018

Oposicions i borses de treball actualitzades, amb termini obert de presentació d'instàncies

Oposicions i borses de treball actualitzades, amb termini obert de presentació d'instàncies, actualitzades amb data 24 de novembre de 2018.

Ver documento

10.07.2018

SALUT I TREBALL_JULIO 2018_NÚMERO 5

Boletín informativo bimensual editado por la Secretaría de Acción Sindical, Salud Laboral y Medio Ambiente de CCOO PV.

Ver documento

11.07.2018

Fullet AENC 2018

Ver documento

11.07.2018

Octavilla AENC 2018

Ver documento

10.07.2018

Trabajadora, n. 64 (julio de 2018)

Trabajadora, n. 64. V Época. Julio de 2018. No a la enmienda 6777, de Pilar Expósito. Entrevista a Amaya Larrañeta y Ana Requena, de Las Periodistas Paramos. Brecha de género en seguridad y salud en el trabajo. Superheroínas contra la precariedad.

Ver documento

12.04.2016

Protocolo frente al acoso

Por razón de la orientación sexual, identidad de género y/o expresión de género.

Ver documento

22.04.2016

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas.

Ver documento

24.05.2016

La acción sindical frente a la brecha salarial

Un proyecto promovido y desarrollado por la Secretaría confederal de Mujer e Igualdad de CCOO, que se encuadra en el Programa de Igualdad de Género y Conciliación, cofinanciado por el Mecanismo Europeo del Espacio Económico Europeo (EEA) 2009-2014, cuyo objetivo es la promoción de la igualdad entre mujeres y hombres en la vida laboral, con especial atención a la reducción de la brecha salarial.

Ver documento

12.04.2016

Prácticas en la empresa

Guia para representantes sindicales, que sirve para identificar las prácticas y diferenciarlas de aquellas que deben cubrirse mediante contrato laboral.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.