Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI
II Escola Sindical LGTBI de CCOO PV.

CCOO PV ha celebrat avui la II Escola Sindical LGTBI ‘Ana Meluska Cano’. Una jornada formativa sobre els drets d’igualtat de les persones que integren aquest col·lectiu i sobre com actuar davant de les situacions de discriminació i violència als centres de treball.

Visita guiada pel comissari de l'exposició, Alberto Gómez.

Exposició

La mostra pretén reconéixer la figura de qui fora fundador i primer secretari general de CCOO i la lluita per les llibertats democràtiques. Un exercici de memòria històrica, que recorre tot el segle XX, i apel·la al món del treball i al paper del moviment obrer en la consecució dels drets de ciutadania. L’exposició, que recorrerà diferents localitats del País Valencià, es podrà visitar fins al 20 de juliol, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12, València).

Festa de la Vicent Ventura.

  • Festa amb el ball tradicional del grup L’Esvareta i el rock de Malditos Complejos. Dijous 20 de juny, a les 18.00. Sala d’actes CCOO PV.

L’Escola de Persones Adultes Vicent Ventura, un projecte per l’educació al llarg de la vida desenvolupat durant més de 20 anys per CCOO PV, celebra el final de curs i la graduació de més de 40 alumnes de Graduat en Secundària. L’escola també vol celebrar la transformació en centre públic.

Assemblea CCOO PV.

El pròxim 20 de juny, a les 10.30 h, celebrarem una Assemblea de delegats i delegades per presentar les principals propostes de CCOO davant el nou escenari polític que se'ns planteja, entre les quals destaca la recuperació de drets, com l’augment de l’SMI.

Classe

  • Preinscripció i matrícula en línia del 17 al 26 de juny.

Enguany, l’Oficina de Promoció i d’Ús del Valencià de CCOO PV, organitza un curs intensiu de capacitació per a l’ensenyament en valencià, dirigit a tota persona interessada a preparar-se aquesta prova (pròxim examen 28 de setembre 2019).

Detall cartell

#FilmotecaCCOOPV

Dijous 27 de juny, a les 18.30 hores, la sala d’actes de la seu del sindicat a València [pl. Nàpols i Sicília, 5] acollirà una nova sessió de la filmoteca programada per la Secretaria de Cultura del sindicat, en col·laboració amb la Federació de Pensionistes de CCOO PV i d’OXFAM-Intermón.

Activitat sindical

COL·LABORACIONS

NOTÍCIES

Imagen extraída del folleto de ISTAS

Proyecto Saludapt

CCOO PV apuesta claramente por el diálogo propositivo y la gobernanza compartida de los cambios acelerados en el clima, tanto por la tecnología como por el obsoleto modelo productivo. A través de ISTAS, el sindicato concreta su compromiso de estudio y divulgación de estrategias para la protección de la salud de la población trabajadora ante la transformación del clima.

Concentració davant la Conselleria d'IPI

El seguiment de la vaga convocada per FE CCOO PV juntament amb AVAP ha sigut del 90 %. La Conselleria d’IPI s'ha compromés a retirar la proposta d'atenció de 2 per 1, una ampliació horària i de personal a contractar i que el model de finançament depenga del nombre de professionals.

CCOO PV signa el Conveni col·lectiu del seu personal.

S'acorda un nou sistema de classificació, complements retributius, l'engegada de la carrera professional, major flexibilitat horària per facilitar la conciliació, l'ampliació dels permisos retribuïts, més dies de vacances i una reducció del còmput anual de jornada.

Público asistente a la jornada

Mayores activos en órganos de participación social

La Federación de Pensionistas de CCOO PV, en colaboración con la secretaría de Política Social, han llevado a cabo una jornada de reflexión y debate en torno a la participación social, como un derecho intrínseco de la ciudadanía en las sociedades democráticas, a través de los organismos de consulta y participación ciudadana, en este caso de la población pensionista o jubilada.

Diputació de València.

El sindicat sol·licita a la Inspecció de Treball la realització d'inspeccions aleatòries en els municipis valencians que s'acullen al programa ‘La Dipu et Beca’, per a aquest estiu. CCOO estarà vigilant perquè no s'utilitze joves becaris i becàries per substituir al personal de plantilla, com ha ocorregut en anteriors edicions.

Recogida de residuos urbanos

CCOO de Construcción y Servicios de PV exige la rectificación de los pliegos de contratación de la recogida de residuos, transporte a vertedero, limpieza viaria y limpieza y mantenimiento de la costa de Torrevieja. El sindicato denuncia que el contrato no garantiza los puestos de trabajo existentes, ni los derechos reconocidos en el convenio colectivo, ni prevé un aumento de plantilla en temporada alta, cuestiones que vulneran la norma sobre contratación en el sector público.

Ayuntamiento de Elche.

Tribunales

Dos nuevas sentencias condenan al Ayuntamiento a regularizar la contratación de un trabajador y una trabajadora. No es la primera vez que el Ayuntamiento se ve obligado a readmitir a trabajadores y trabajadoras cesados y cesadas.

Presentació literaria

Una vez culminado el proceso de transferencia de competencias del Estado a las comunidades autónomas, se abre una etapa en la que los territorios reclaman un mayor nivel de intervención en la que el modelo original muestra sus limitaciones. El miércoles 19 de junio, a las 18.30 horas, en el salón de actos de CCOO PV, tendrá lugar una mesa de diálogo sobre la necesidad de reformarlo.

Intalaciones de Crown

La candidatura de CCOO ha obtenido la mayoría del comité de empresa en las elecciones sindicales en la planta saguntina de CROWN, que ha otrogado 4 representantes a Comisiones Obreras, 2 a la USO, 2 a la UGT, y 1 a STM.

Lolita Chávez

  • Trobades i xarrades amb la líder indígena a Elx, Monòver i Altea.

L’activista per la defensa dels drets humans i líder indígena guatemalenca, Lolita Chávez, referent en la lluita per preservar els recursos naturals, visita Elx (dia 17), Monòver (dia 18) i Altea (dia 19).

Jornada de delegados y delegadas de PRL en Murcia

Los delegados y delegadas sindicales de Prevención de Riesgos Laborales tienen una función insustituible en las empresas para que se pueda hacer una prevención eficaz. Mediante esta jornada, financiada por la Fundación Estatal para la Prevención de Riesgos Laborales (código AT2018-0014) y en colaboración con el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Las secretarías de Salud Laboral de CCOO de País Valenciano y CCOO Región de Murcia, proporcionaron al personal delegado de PRL asesoramiento actualizado sobre sus funciones.

Cartell de la campanya Llegir en valencià 2019

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura presenta aquest dimecres a la Sala Rex Natura d’Alzira la campanya la catorzena edició de la campanya 'Llegir en valencià', dedicada enguany a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb el lema «Monuments emblemàtics».

Centre penitenciari de Castelló

Un médico y cinco enfermeros para atender a 680 internos las 24 horas del día, los 365 días del año. La merma progresiva de personal conforma una situación de emergencia sanitaria.

CCOO Construcción y Servicios apoyando a las trabajadoras ante el Palau de la GVA

La Administración ha premiado a dos empresas conflictivas, responsables de una huelga de más de 25 días por su acreditada mala fe, vulneración del convenio y secuestros de salarios reiterados durante años. CCOO censura las adjudicaciones públicas en la contrata de limpieza de la Diputación de Alicante y de las dependencias del Ministerio de Hacienda de la CV. No obstante, el sindicato considera correcta la exclusión de estas dos empresas del servicio de limpieza de los centros docentes públicos, tal y como aprobó el Pleno del Consell.

Iniciativa promoguda per les secretaries de Migracions i de Formació Sindical

En un moment d’avanç dels discursos de l’odi, CCOO PV posa en marxa accions formatives que atenen la diversitat cultural i d’origen. Al sindicat treballem per posar en valor les migracions en les societats, un fet social imparable i necessari. El curs s’està impartint a València i està previst també a Elx.

Día Mundial del Medio Ambiente

Día Mundial del Medio Ambiente

  • Unidos por un planeta #SinContaminaciónDelAire

En el marco de la celebración del Día Mundial del Medio Ambiente,CCOO PV apuesta por un trabajo paralelo de pedagogía y exigencia en los centros de trabajo respecto a la prácticas de sostenibilidad, ahorro y eficiencia energética, o el uso adecuado de los recursos y la adopción de buenas prácticas ambientales.

Premis per la igualtat

‘Premis per la Igualtat’

El guardó és un reconeixement al paper del grup en la lluita contra la discriminació de les persones LGTBI en l’àmbit laboral. El premi va ser arreplegat per Cloti Iborra, secretària de Dona i Polítiques LGTBI de CCOO PV i Alberto Martínez, integrant del Grup, que el van recollir en nom de tot el Grup d’Acció.

Aspecto de la rueda del prensa

CCOO ha presentado esta mañana el informe La subida del salario mínimo en 2019 que analiza la incidencia de la subida del Salario Mínimo Interprofesional (SMI), que ha podido beneficiar a 1.200.000 personas asalariadas, coincidiendo con el lanzamiento de la web de la campaña de información y sensibilización https:www.quenotelajueguen.es con la que el sindicato pretende atajar los incumplimientos de la subida y corregir las incorrectas aplicaciones por parte de los empresarios, una situación que afecta a cientos de miles potenciales beneficiarios del incremento del SMI, según ha denunciado el secretario general de CCOO. La subida, en contra de las agoreras predicciones del Banco de España ha contribuido a la creación de empleo, afirmó también con rotundidad Unai Sordo.

Conselleria de Sanitat

La Secretaria de Política Social de CCOO PV, juntament amb la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, ha elaborat un fullet informatiu per a donar a conéixer la possibilitat d’accedir a la història clínica. Un dret que permet una sanitat més pròxima i accessible.

Presentació de la projecció i del col·loqui al voltant del documental.

Projecció i col·loqui

La Filmoteca de CCOO PV acollí la projecció del documental ‘Encontres d’exili’, i un col·loqui posterior amb el codirector i les protagonistes. El públic va gaudir d'una obra que pretén fomentar una cultura de pau, de solidaritat, de drets humans, des d'un enfocament de justícia, memòria i reparació.

Mesa de la jornada

Las secretarías de Salud Laboral de CCOO Región de Murcia y País Valenciano han realizado una jornada conjunta sobre los retos de la tarea preventiva en el Salón de Grados del Edificio ARENALS de la Universidad Miguel Hernández de Elche.

Aprovada la proposta de calendari laboral per a l’any 2020.

El Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva ha aprovat elevar al Consell una proposta de calendari laboral per a 2020. L’informe proposa dotze festius.

Campanya sobre el registre horari 'Que no et prenguen el temps'.

#RegistreHorari

CCOO ha engegat una campanya informativa sobre la nova regulació que obliga les empreses a establir un sistema objectiu, fiable i accessible per a registrar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador o treballadora. Aquesta mesura, una reivindicació històrica de CCOO, representa un benefici per als treballadors i les treballadores perquè cobraran les hores extres que fins ara no es registren ni es paguen.

‘Drets per a les persones, obligacions per a les multinacionals’.

Iniciativa europea

El sindicat fa una crida per signar contra el mecanisme de resolució de conflictes entre empreses inversores i estats (ISDS en anglés). Aquest sistema estableix que les multinacionals poden demandar als governs davant tribunals d’arbitratge privats per qualsevol cosa que puga perjudicar les seues expectatives de beneficis. Una amenaça que anteposa els interessos privats als drets de les persones.

Asamblea consultiva del preacuerdo de Convenio de Perfumería y Afines.

La bona acollida del contingut del Preacord faculta a la Comissió negociadora per a la signatura, prevista el 10 de juny a Madrid. El text preveu una vigència de tres anys, increments anuals del 2 %, i una clàusula de revisió salarial que garanteix el poder adquisitiu concorde a les variables establides.

DESTACATS

FORMACIÓ

NOTÍCIES

El professor Joan Romero, entre Inma Martínez, secretària de Formació Sindical de CCOO PV i Emèrit Bono, coordinador del Seminari d'Economia, Política i Societat de CCOO PV.

El catedràtic de geografia humana de la Universitat de València, Joan Romero, ha realitzat una radiografia del balafiament i la seua influència en la mala qualitat de les institucions de tots els nivells de govern. Un problema estructural, conseqüència d'un dèficit democràtic i d'un mal disseny institucional. El professor ha participat en el Seminari d'economia, política i societat de CCOO PV.

Mesa de la jornada

Jornada formativa en Elche

Elche acogió recientemente una jornada formativa organizada entre la UI CCOO Vinalopó Vega Baixa y CCOO País Valencià acerca de las prácticas no remuneradas. Una jornada en la que se presentó la campaña ‘Beques o Treballes al Pais Valencià?’ enmarcada en la que se ha estado desempeñando también a nivel estatal.

Concentració davant del Palau de la GVA, en la plaça Manises de València.

Atenció infància tutelada

La FE CCOO PV valora molt la participació en la concentració convocada en defensa del sector de centres d'atenció a la infància, en la qual s'ha exigit el pagament immediat del deute de més de quatre mesos que tenen les entitats sense ànim de lucre i, com a conseqüència, els treballadors estan més de tres mesos sense cobrar.

Llicències i permisos retribuïts per motius familiars comptaran des del primer dia laborable següent al del fet causant.

Motius familiars de causa major

Una Sentència del TSJCV, arran d'una demanda interposada per la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV en relació al Conveni col·lectiu interprovincial de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), perfecciona el dret a absentar-se del lloc de treball per motius com ara el naixement o la defunció d'un familiar, entre altres.

CCOO PV inicia un espai de col·laboració per al reconeixement i l'aplicació efectiva dels drets de les persones en l'última etapa de la vida.

Lluitem per una vida digna. Reivindiquem una mort digna

La Secretaria de Política Social de CCOO PV i la Federació de Pensionistes CCOO PV van mantenir una reunió amb l'Associació Dret a Morir Dignament, en la qual es va iniciar un espai de col·laboració per al reconeixement i l'aplicació dels drets de les persones en l'última etapa de la vida.

Campanya #ParemosSuExpulsión

El sindicat comparteix totalment la reclamació a la Delegació del Govern iniciada des de València Acull perquè garantisca el dret de les persones migrants a accedir a la protecció de la justícia sense por de represàlies.

Salut i Treball número 10.

Ja està disponible el número 10 d’aquest butlletí digital que informa sobre l’actualitat relativa a la prevenció de riscos laborals, malalties professionals o el medi ambient. En aquest número destaquem les propostes mediambientals de CCOO amb vista a les eleccions europees, els riscos laborals per exposició a agents químics i les morts relacionades amb la qualitat de l’aire.

Reforzar la participación sindical para una transición justa a la digitalización

La digitalización es un fenómeno que puede y debe ser gobernado con la participación proactiva de los sindicatos de clase, es decir, de las organizaciones que -a diferencia de los sindicatos corporativos- buscan organizar, representar y defender al conjunto de trabajadoras y trabajadores. Sin embargo, la participación sindical en el gobierno de la digitalización es muy débil e incluso irrelevante en la mayoría de los países europeos aunque la participación de los sindicatos de clase es una condición necesaria para el gobierno democrático de los procesos de transición a la economía y sociedad digitales.

Territoris

Afiliació

NOTÍCIES

El trabajador fallecido, de 30 años, trabajaba en la subcontrata de mantenimiento y conservación de la V-3.

El trabajador fallecido, de 30 años, trabajaba en la subcontrata de mantenimiento y conservación de la V-3, en el término de Alginet. CCOO de Construcción y Servicios PV exige responsabilidades tanto al Ministerio de Fomento, como a la empresa principal, la concesionaria, la subcontrata y al servicio de prevención de riesgos mancomunado dependiente del Ministerio.

Glovo sigue manteniendo en la figura de falso autónomo a sus miles de empleados y empleadas, que se juegan la vida cada día

El joven nepalí atropellado el sábado por la noche en Barcelona trabajaba para Glovo sin contrato laboral. La situación de este repartidor de 22 años era la misma que la del resto de sus compañeros y compañeras de plataformas como Deliveroo, Uber Eats o Stuart: cargas de trabajo extenuantes, ausencia de formación en prevención y desvinculación por parte de su empresa de todos los riesgos asumidos por un joven a quien ni siquiera reconocían su condición de trabajador por cuenta ajena.

Delegados y delegadas de CCOO en el congreso de la CES

Una delegación de CCOO encabezada por su secretario general, Unai Sordo, participa en el 14º Congreso de la Confederación Europea de Sindicatos (CES) que se celebra del 21 al 24 de mayo en Viena. El Congreso, al que acuden representantes de las 90 organizaciones nacionales y las 10 federaciones afiliadas a la CES, aprobará el Programa de Acción de la CES 2019-2023 y el Manifiesto de Viena que recoge las principales claves de la actividad sindical europea para el próximo período. Sigue el Congreso en directo.

Retall cartell Colònies

  • Inscripcions fins al 28 de juny.
  • Informació i reserves: valencia@naturjove.es i telèfons 693 362 945 i 962 920 054.

Les Colònies de la Mediterrània es realitzaran del 7 al 14 de juliol, amb un cost de 265 € (descompte 10 % afiliació) i estan orientades a menors de primària, 1r i 2n de l'ESO.

Campanya beques precaries

És necessari establir els drets dels estudiants que realitzen pràctiques, entre els quals ha de preveure’s sempre un suport econòmic o beca. Igualment, han d'assegurar-se mecanismes perquè Inspecció de Treball i els sindicats puguem lluitar contra el frau d'una manera efectiva.

La secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana M. García Alcolea considera “positiva, efímera i insuficient” la reducció de l'atur registrat pel mes d'abril, ja que segueix produint-se “a costa de la precarietat laboral, que afecta greument les dones i amb l'abús continuat de la contractació temporal de Setmana Santa”.

Notícies Sindicals Especial Serveis 2019

CCOO PV reuneix en la publicació digital 'Notícies Sindicals. Especial serveis' tots els serveis conveniats per a l’afiliació, a més dels avantatges en assessorament especialitzat, serveis jurídics i formació.

Portal de transparència

Laboral

Documents

17.06.2019

OPOSICIONS I BORSES ACTUALITZADES

Oposicions i borses actualitzades amb data 15 de juny de 2019

Ver documento

11.03.2019

Situació sociolaboral de les dones al País Valencià. Balanç 2018

Informe sobre la situació sociolaboral de les dones al País Valencià, elaborat pel Gabinet Tècnic de CCOO PV i la Secretaria de les Dones i Polítiques d'Igualtat de CCOO PV.

Ver documento

02.05.2019

Carta honoraris serveis jurídics 2019

Ver documento

12.04.2016

Protocolo frente al acoso

Por razón de la orientación sexual, identidad de género y/o expresión de género.

Ver documento

13.03.2019

NOTÍCIES SINDICALS. ESPECIAL SERVEIS 2019

Llista actualitzada de serveis conveniats amb descomptes per a l'afiliació. Informació sobre els tipus d'assessorament que ofereix el sindicat i els avantatges per a l'afiliació.

Ver documento

22.04.2016

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas

Cáncer 0 en el Trabajo. Guía para los delegados y delegadas.

Ver documento

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.